NOUTĂȚI ASR

 

 

Asociația de Sudură din România organizează în colaborare cu Universitatea POLITEHNICA Timișoara  în perioada 26-27 aprilie 2018 conferinţa „Sudura 2018”. 

Conferința are o tematică largă cuprinzând noutăți în domeniul sudării sub aspectul procedeelor, materialelor și aplicațiilor.

Un accent special se va acorda: industriei 4.0, fabricației aditive, îmbinării unor materiale noi, aplicațiilor industriale ale laserilor și robotizării proceselor de sudare

Detalii privind organizarea conferinței se pot obține la Secretariatul ASR (tel.:0742-026121, 0256-200041 sau email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

    Circulara 1             

  

 

În perioada 10-12 octombrie 2018 se va desfășura la Belgrad - Serbia a 4-a ediție a Congresului sud-est european de sudură al IIW. Congresul va fi organizat de Asociația de Sudură din Serbia (DUZS) în parteneriat cu asociațiile de sudură din Bulgaria (BWS) și România (ASR) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Sudură și Încercarea Materialelor (ISIM Timișoara).

Persoanele interesate se pot înscrie cu lucrări la acest congres până în 28 februarie a.c.

Detalii privind organizarea congresului se găsesc la: www.seeiiw2018.duzs.rs

    First Announcement & Call for Paper

    Registration form

    Enrolment form 

 

  

ASR lansează o nouă serie a cursului de inginer / tehnolog / specialist sudor internațional / european cu începere din luna martie 2018. Acesta se va desfășura prin sistem de videoconferință în diferite locații din țară, orele de curs desfășurându-se de luni până vineri (8.00 - 16.00). 

Mai multe detalii privind desfășurarea cursului de pot obține la Secretariatul ASR.

    Oferta sintetica 2018 - cursuri IWE/EWE, IWT/EWT, IWS/EWS 

    Oferta 2018 - curs IWE/EWE

    Oferta 2018 - curs IWT/EWT 

    Oferta 2018 - curs IWS/EWS

    Talon înscriere curs persoana juridică         Talon înscriere curs persoana fizică 

 

  

Asociația de Sudură din România organizează în premieră un curs de calificare ca proiectant internațional de structuri sudate (IWSD_C). Cursul satisface cerințele ghidului Institutului Internațional de Sudură IAB 206r10.
    Oferta curs IWSD-C 2018

    Talon înscriere curs persoană juridică     Talon înscriere curs persoană fizică

  

 

Sucursala ASR București în colaborare cu Sucursala ASR Timișoara, Universitatea POLITEHNICA București și SC ANTU CONSULTING SRL București organizează în ziua de 28 martie 2018 la Universitatea Politehnica București workshopul cu tema  "Procedeele de pulverizare termică - suport pentru piața tehnologiilor inovative".

În continuarea workshop-ului va avea loc ședința deschisă a comitetului tehnic de standardizare ASRO/CT 39 Sudare și procedee conexe la care pot lua parte toți participanții de la workshop.

Program workshop 

 

 

Proiectul FSW-tech „Calificări armonizate în procesul de sudare prin frecare” proiect finanțat prin programul Eramus+, la care participă cinci organizații europene:

     VUZ (SK) – Slovacia, coordonator

     ASR (RO) – Romania, partener

     EWF (BE) – Belgia, partener

     ISQ (PT)  - Portugalia, partener

     IZV (SI) – Slovenia, partener  

Durata proiectului este de 24 de luni (30.11.2017 - 30.11.2019).

Tehnologiile de sudare prin frecare (FSW) au o difuzie la nivel mondial în mai multe sectoare industriale (feroviar, construcții navale, automobile, aeronautică). FSW a fost adoptat pe scară largă în fabricarea aluminiului.

Urmărind creșterea utilizării FSW și nevoia evidentă de personal calificat în sudarea oțelului în Europa, furnizorii de VET vor trebui să continue să promoveze învățarea de-a lungul vieții prin formarea continuă în domeniul FSW-ului. Prin urmare, educația și formarea pentru tehnicieni, practicieni și sudori trebuie să includă modulele de învățare ale procedeului FSW în programele lor de bază. De asemenea, trebuie dezvoltate noi conținuturi și activități pentru a asigura actualizarea competențelor din industrie. În prezent, la nivel național, situația de bază pentru calificările VET pentru personalul instruit în procedeul  FSW este limitată și dispersată.

Proiectul FSW-Tech contribuie la eforturile UE de a spori relevanța domeniului FSW pentru piața forței de muncă și a reduce neajunsurile în materie de competențe. Scopul principal al acestui proiect este de a crea noi calificările privind Friction Stir Welding si anume trei profiluri profesionale, EFSW-O, Specialist (EFSW-S) și Inginer (EFSW-E); și să sprijine crearea materialelor didactice și de învățare.

 30 ianuarie 2018 – Prima întâlnire transnațională a partenerilor, Bratislava - Slovacia 

   

  

A aparut revista SUDURA nr. 4/2017

 Mai multe detalii...

 

Revista Sudura 3/2017

 

{/slider}

 {slider=Revista SUDURA 3/2017}

A aparut revista SUDURA nr. 3/2017

Mai multe detalii...

 

Revista Sudura 3/2017

  

 

 

În perioada 27-28.09.2017 s-a organizat la Dusseldorf (Germania), cu ocazia târgului internațional de Sudura Schweissen & Schneiden concursul european WeldCup 2017. La acest concurs au participat 27 de concurenți din 8 țări (Austria, Cehia, Elveția, Germania, România, Rusia, Serbia, Spania).

 

La categoria pe echipe Romania s-a clasat pe locul 3, iar la individual s-au obținut următoarele premii:

- procedeul MAG, locul 3 - Narcis Sebastian Tanca (Comelf Sa Bistrița)

- procedeul MMA, locul 3 - Ștefan Nichifor (Șantier Naval Damen Galați SA)

- procedeul WIG, locul 3 - Dănuț Florin Pop (Comelf SA Bistrița).

 

Echipa României a fost coordonată de Eneia Frici (Comelf SA) și Mihaiel Nanu (Șantier Naval DAMEN Galați SA).

 

ASR felicită echipa României pentru rezultatele obținute.

 

           

 

Standardul a fost tradus în limba română și aprobat de ASRO în 29 septembrie 2017. Standardul sprijină cerinţele esenţiale ale directivei europene 2014/68/EU, privind stabilirea condițiilor pentru punerea la dispoziție pe piață a echipamentelor sub presiune (transpusă prin Hotărârea Guvernului nr. 123 din 15 februarie 2015) și ale directivei europene 2014/29/EU, privind stabilirea condițiilor pentru punerea la dispoziție pe piață a recipientelor simple sub presiune (transpusă prin Hotărârea Guvernului nr. 824 din 30 septembrie 2015).

 

În perioada 19-20 octombrie 2017 a avut loc la Satu Mare Conferința anuală a coordonatorilor sudării (ediția 5). Acest eveniment a fost organizat de ASR în parteneriat cu  cu SC ROSENDAHL INDUSTRIAL SERVICES SRL Satu Mare, SC STEIGER SRL Carei și Sucursala ASR Cluj-Napoca.

Conferința s-a adresat în primul rând specialiștilor din industrie care activează în domeniul sudării şi a cuprins 19 lucrări de actualitate şi interes practic cu referire la utilizarea procedeelor de sudare şi managementul proceselor de sudare.

     

 

        

Programul conferinței a mai cuprins un seminar având ca temă "Probleme actuale în coordonarea sudării și a activităților conexe"  și ședința deschisă a Comitetului de standardizare ASRO/CT39.

Pe parcursul conferinței s-a organizat și o expoziție în domeniul sudării și al examinărilor nedistructive. Firmele participante au fost:

- ABICOR BINZEL ROMÂNIA SRL Ploiești

- APEL LASER SRL București

- KIMET SRL Ploiești

- NAMICON TESTING SRL București

- PARWELD SRL Cluj-Napoca

- REHM SUDARE SRL Timișoara

- SUDOMETAL SRL Cluj-Napoca

 

   

  

 

 

 

 

Additional information