NOUTĂȚI ASR

 

Asociația de Sudură din România va organiza la Timișoara în perioada 26-27 aprilie 2018, Conferința “Sudura 2018”. Tematica conferinței este largă și cuprinde noutăți în domeniul sudării sub aspectul procedeelor, materialelor și aplicațiilor. Mai multe detalii gasiți în Circulara I a evenimentului. Persoanele interesate pot să transmită lucrări prin completarea talonului de mai jos.

   Circulara I     Talon înscriere lucrări

 

  

ASR lansează o nouă serie a cursului de inginer / tehnolog / specialist sudor internațional / european cu începere din luna martie 2018. Acesta se va desfășura prin sistem de videoconferință în diferite locații din țară, orele de curs desfășurându-se de luni până vineri (8.00 - 16.00). 

Mai multe detalii privind desfășurarea cursului de pot obține la Secretariatul ASR.

    Oferta curs IWE/IWT/IWS 2018

   Talon înscriere curs persoana juridică     Talon înscriere curs persoana fizică

   

 

Asociația de Sudură din România organizează în premieră un curs de calificare ca proiectant internațional de structuri sudate (IWSD_C). Cursul satisface cerințele ghidului Institutului Internațional de Sudură IAB 206r10.
    Oferta curs IWSD-C 2018

   Talon înscriere curs persoană juridică     Talon înscriere curs persoană fizică

    

 

A aparut revista SUDURA nr. 3/2017

Mai multe detalii...

 

Revista Sudura 3/2017

 

 

În perioada 27-28.09.2017 s-a organizat la Dusseldorf (Germania), cu ocazia târgului internațional de Sudura Schweissen & Schneiden concursul european WeldCup 2017. La acest concurs au participat 27 de concurenți din 8 țări (Austria, Cehia, Elveția, Germania, România, Rusia, Serbia, Spania).

 

La categoria pe echipe Romania s-a clasat pe locul 3, iar la individual s-au obținut următoarele premii:

- procedeul MAG, locul 3 - Narcis Sebastian Tanca (Comelf Sa Bistrița)

- procedeul MMA, locul 3 - Ștefan Nichifor (Șantier Naval Damen Galați SA)

- procedeul WIG, locul 3 - Dănuț Florin Pop (Comelf SA Bistrița).

 

Echipa României a fost coordonată de Eneia Frici (Comelf SA) și Mihaiel Nanu (Șantier Naval DAMEN Galați SA).

 

ASR felicită echipa României pentru rezultatele obținute.

 

           

 

Standardul a fost tradus în limba română și aprobat de ASRO în 29 septembrie 2017. Standardul sprijină cerinţele esenţiale ale directivei europene 2014/68/EU, privind stabilirea condițiilor pentru punerea la dispoziție pe piață a echipamentelor sub presiune (transpusă prin Hotărârea Guvernului nr. 123 din 15 februarie 2015) și ale directivei europene 2014/29/EU, privind stabilirea condițiilor pentru punerea la dispoziție pe piață a recipientelor simple sub presiune (transpusă prin Hotărârea Guvernului nr. 824 din 30 septembrie 2015).

 

În perioada 19-20 octombrie 2017 a avut loc la Satu Mare Conferința anuală a coordonatorilor sudării (ediția 5). Acest eveniment a fost organizat de ASR în parteneriat cu  cu SC ROSENDAHL INDUSTRIAL SERVICES SRL Satu Mare, SC STEIGER SRL Carei și Sucursala ASR Cluj-Napoca.

Conferința s-a adresat în primul rând specialiștilor din industrie care activează în domeniul sudării şi a cuprins 19 lucrări de actualitate şi interes practic cu referire la utilizarea procedeelor de sudare şi managementul proceselor de sudare.

     

 

        

Programul conferinței a mai cuprins un seminar având ca temă "Probleme actuale în coordonarea sudării și a activităților conexe"  și ședința deschisă a Comitetului de standardizare ASRO/CT39.

Pe parcursul conferinței s-a organizat și o expoziție în domeniul sudării și al examinărilor nedistructive. Firmele participante au fost:

- ABICOR BINZEL ROMÂNIA SRL Ploiești

- APEL LASER SRL București

- KIMET SRL Ploiești

- NAMICON TESTING SRL București

- PARWELD SRL Cluj-Napoca

- REHM SUDARE SRL Timișoara

- SUDOMETAL SRL Cluj-Napoca

 

   

  

 

 

 

 

Additional information