ORGANISMUL NAȚIONAL DE CALIFICARE / CERTIFICARE AL PERSONALULUI PENTRU SUDARE (ASR CERTPERS SRL, www.asrcertpers.ro)

S.C. ASR CERTPERS S.R.L este organismul național autorizat (ANB) pentru calificarea la nivel internațional / european a personalului din domeniul sudării, creat prin hotărârea Adunării Generale a ASR din data de 25 octombrie 2000. ASR-CERTPERS S.R.L. are doi asociați: ASR și ISIM Timișoara. Această societate comercială a preluat activitățile organismului ASR-CertPers înființat în anul 1997, organism care până la data înființării S.C. ASR-CERTPERS S.R.L. a funcționat în cadrul ASR. Sediul S.C. ASR – CERTPERS S.R.L. este în Timișoara, Bv. Mihai Viteazu nr. 30. Organizarea și funcționarea S.C. ASR – CERTPERS S.R.L. respectă prescripțiile Institutului Internațional de Sudură (IIW) și ale Federației Europene de Sudură (EWF) privind implementarea Ghidurilor IIW / EWF pentru educația, examinarea, calificarea personalului pentru sudare. Scopul S.C. ASR-CERTPERS S.R.L. este de a continua implementarea pe plan național / internațional a ghidurilor Institutului Internațional de Sudură (IIW), respectiv Federației Europene de Sudură (EWF) privind educația, examinarea, calificarea și certificarea personalului pentru sudare, precum:

• inspector sudor internațional (IWI); • inginer sudor internațional / european (IWE / EWE); • tehnolog sudor internațional / european (IWT / EWT); • specialist sudor internațional / european (IWS / EWS); • practician sudor internațional / european (IWP / EWP); • sudor internațional (cu electrozi înveliți, în mediu de gaz protector și oxi-gaz); • sudor european mase plastice (EPWM)

Activitatea S.C. ASR CERTPERS S.R.L se înscrie în coordonatele unui sistem al calității, documentat printr-un manual al calității precum și procedurile aferente. O nouă prioritate a ASR CertPers este certificarea la nivel internațional și / sau european a persoanelor coordonatori ai sudării ca de exemplu: Inginer sudor internațional / european certificat CIWE/CEWE. Administrator Dorin Dehelean, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Conducător executiv Horia Dașcău, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Asociația de Sudură din România

CIF RO8063713

Bv. Mihai Viteazu 30, 300222 Timisoara

Telefon: 0256 - 200041, 0742 026121, Fax: 0256 - 220366

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web adress: www.asr.ro

www.facebook.com/AsociatiaDeSudura

Banca: BCR Timisoara IBAN: RO35 RNCB 0249 0320 4358 0001 / RON

Dorin Dehelean

Director executiv

ddehelean@asr. 


Loredana Tioc

Asistent Director executiv

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 Anamaria Feier 

Cercetător

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Andreea Gordana Gherghel 

Asistent tehnic

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Cursuri de calificare la nivel european/international in domeniul sudarii - septembrie 2015 !!

Cursuri pentru obtinerea calificarii de
Inginer sudor international/european,
Tehnolog sudor international/european si
Specialist sudor international/european
2015-2016

Asociatia de Sudura din Romania organizeaza cu incepere din luna septembrie 2015 un nou ciclu de cursuri de formare a personalului de coordonare a sudarii pentru obtinerea diplomei de inginer sudor international/european, tehnolog sudor international / european sau specialist sudor international/european.

Cursurile se desfasoara intr-un sistem de videoconferinta, fara scoatere din productie (orele de curs fiind programate in zilele de vineri dupa-masa si sambata dimineata) in diferite locatii din tara.

Curs Nr. ore Conditii minime de acces la curs
Inginer sudor international/european 441 Absolvent scoala vocationala tehnica (4 ani), 2 ani experienta practica in domeniul sudarii si
varsta min. 20 ani
Tehnolog sudor international/european 362 Absolvent scoala tehnica postliceala (2 ani)
Specialist sudor international/european 242 Absolvent scoala vocationala tehnica (4 ani), 2 ani experienta practica in domeniul sudarii si
varsta min. 20 ani


ASR Oferta curs IWE
ASR Oferta curs IWS
ASR Oferta curs IWT
Formular inscriere persoane juridice
Formular inscriere persoane fizice

Pentru informatii suplimentare va rugam sa va adresati Secretariatului ASR:
Tel.: 0256-20004, 0742-026121
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

NOUTĂȚI ASR

 

 

Asociația de Sudură din România organizează în colaborare cu Universitatea POLITEHNICA Timișoara  în perioada 26-27 aprilie 2018 conferinţa „Sudura 2018”. 

Conferința are o tematică largă cuprinzând noutăți în domeniul sudării sub aspectul procedeelor, materialelor și aplicațiilor.

Un accent special se va acorda: industriei 4.0, fabricației aditive, îmbinării unor materiale noi, aplicațiilor industriale ale laserilor și robotizării proceselor de sudare

ASR invită membrii săi să se înscrie cu lucrări la această conferință. Înscrierea se face prin completarea şi trimiterea talonului, împreună cu rezumatul lucrării (150 - 200 cuvinte) la Secretariatul ASR (email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Termene:  - trimiterea rezumatelor: 26 ianuarie 2018

                 - acceptarea rezumatelor: 9 februarie 2018

                 - acceptarea lucrărilor: 23 martie 2018

    Circulara 1                  Talon înscriere lucrări

 

  

ASR lansează o nouă serie a cursului de inginer / tehnolog / specialist sudor internațional / european cu începere din luna martie 2018. Acesta se va desfășura prin sistem de videoconferință în diferite locații din țară, orele de curs desfășurându-se de luni până vineri (8.00 - 16.00). 

Mai multe detalii privind desfășurarea cursului de pot obține la Secretariatul ASR.

    Oferta sintetica 2018 - cursuri IWE/EWE, IWT/EWT, IWS/EWS 

    Oferta 2018 - curs IWE/EWE

    Oferta 2018 - curs IWT/EWT 

    Oferta 2018 - curs IWS/EWS

   Talon înscriere curs persoana juridică     Talon înscriere curs persoana fizică 

  

 

A aparut revista SUDURA nr. 4/2017

 Mai multe detalii...

 

Revista Sudura 3/2017

 

 

În perioada 10-12 octombrie 2018 se va desfășura la Belgrad - Serbia a 4-a ediție a Congresului sud-est european de sudură al IIW. Congresul va fi organizat de Asociația de Sudură din Serbia (DUZS) în parteneriat cu asociațiile de sudură din Bulgaria (BWS) și România (ASR) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Sudură și Încercarea Materialelor (ISIM Timișoara).

Detalii privind organizarea congresului se găsesc la: www.seeiiw2018.duzs.rs

    First Announcement & Call for Paper

  

  

ASR lansează o nouă serie a cursului de inginer / tehnolog / specialist sudor internațional / european cu începere din luna martie 2018. Acesta se va desfășura prin sistem de videoconferință în diferite locații din țară, orele de curs desfășurându-se de luni până vineri (8.00 - 16.00). 

Mai multe detalii privind desfășurarea cursului de pot obține la Secretariatul ASR.

    Oferta curs IWE/IWT/IWS 2018

   Talon înscriere curs persoana juridică     Talon înscriere curs persoana fizică

   

 

Asociația de Sudură din România organizează în premieră un curs de calificare ca proiectant internațional de structuri sudate (IWSD_C). Cursul satisface cerințele ghidului Institutului Internațional de Sudură IAB 206r10.
    Oferta curs IWSD-C 2018

   Talon înscriere curs persoană juridică     Talon înscriere curs persoană fizică

  

  

 

 Asociația de Sudură din România (ASR) anunță încetarea din viață în data de 9.12.2017 a domnului profesor Voicu Ioan SAFTA, apropiat al ASR. Asociația i-a conferit medalia Acad. Corneliu Miklosi, cea mai înaltă distincție a ASR. 

Domnul profesor Voicu Safta, membru al Colegiului de redacție al revistei Sudura este autor a numeroase cărți publicate prin Editura Sudura.

Dispariția profesorului Voicu Safta reprezintă o mare pierdere pentru mediul academic din România, respectiv pentru întreaga comunitate profesională a sudării.

Profesorul Voicu Safta va rămâne în amintirea celor care l-au cunoscut ca un mare profesor al Politehnicii Timișoara, un reputat om de știință, un inginer în adevăratul sens al cuvântului, un om deosebit. 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

   

 

A aparut revista SUDURA nr. 3/2017

Mai multe detalii...

 

Revista Sudura 3/2017

 

 

 

În perioada 27-28.09.2017 s-a organizat la Dusseldorf (Germania), cu ocazia târgului internațional de Sudura Schweissen & Schneiden concursul european WeldCup 2017. La acest concurs au participat 27 de concurenți din 8 țări (Austria, Cehia, Elveția, Germania, România, Rusia, Serbia, Spania).

 

La categoria pe echipe Romania s-a clasat pe locul 3, iar la individual s-au obținut următoarele premii:

- procedeul MAG, locul 3 - Narcis Sebastian Tanca (Comelf Sa Bistrița)

- procedeul MMA, locul 3 - Ștefan Nichifor (Șantier Naval Damen Galați SA)

- procedeul WIG, locul 3 - Dănuț Florin Pop (Comelf SA Bistrița).

 

Echipa României a fost coordonată de Eneia Frici (Comelf SA) și Mihaiel Nanu (Șantier Naval DAMEN Galați SA).

 

ASR felicită echipa României pentru rezultatele obținute.

 

           

 

Standardul a fost tradus în limba română și aprobat de ASRO în 29 septembrie 2017. Standardul sprijină cerinţele esenţiale ale directivei europene 2014/68/EU, privind stabilirea condițiilor pentru punerea la dispoziție pe piață a echipamentelor sub presiune (transpusă prin Hotărârea Guvernului nr. 123 din 15 februarie 2015) și ale directivei europene 2014/29/EU, privind stabilirea condițiilor pentru punerea la dispoziție pe piață a recipientelor simple sub presiune (transpusă prin Hotărârea Guvernului nr. 824 din 30 septembrie 2015).

 

În perioada 19-20 octombrie 2017 a avut loc la Satu Mare Conferința anuală a coordonatorilor sudării (ediția 5). Acest eveniment a fost organizat de ASR în parteneriat cu  cu SC ROSENDAHL INDUSTRIAL SERVICES SRL Satu Mare, SC STEIGER SRL Carei și Sucursala ASR Cluj-Napoca.

Conferința s-a adresat în primul rând specialiștilor din industrie care activează în domeniul sudării şi a cuprins 19 lucrări de actualitate şi interes practic cu referire la utilizarea procedeelor de sudare şi managementul proceselor de sudare.

     

 

        

Programul conferinței a mai cuprins un seminar având ca temă "Probleme actuale în coordonarea sudării și a activităților conexe"  și ședința deschisă a Comitetului de standardizare ASRO/CT39.

Pe parcursul conferinței s-a organizat și o expoziție în domeniul sudării și al examinărilor nedistructive. Firmele participante au fost:

- ABICOR BINZEL ROMÂNIA SRL Ploiești

- APEL LASER SRL București

- KIMET SRL Ploiești

- NAMICON TESTING SRL București

- PARWELD SRL Cluj-Napoca

- REHM SUDARE SRL Timișoara

- SUDOMETAL SRL Cluj-Napoca

 

   

  

 

 

 

 

Parteneri

Parteneri principali:

- Institutul Internaţional de Sudură - IIW

- Federaţia Europeană de Sudură - EWF

- Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Sudură şi Încercări de Materiale Timişoara (ISIM)

ASR reprezintă România în Federaţia Europeană pentru Sudare, Îmbinare şi Tăiere (EWF) şi prin aceasta coordonează aplicarea în România a sistemului unitar de calificare în domeniul sudării.
La Adunarea Generală a IIW din 2011, ASR a fost acceptată ca a doua societate din România membră a Institutului Internaţional de Sudură.

- Asociaţia Româna de Examinari Nedistructive (AroEND)
- Asociaţia de Sudură din SUA (AWS)
- Asociaţia de Sudură din Spania (CESOL)
-
Asociaţia de Sudură din Germania (DVS)
- Societatea de Examinări Nedistructive din Germania (DGZfP)
- Asociaţia de Sudură din Austria (ÖGS)
- Asociaţia de Sudură din Slovenia (SDVT)
- Institutul de Sudură din India (IIW)
- Asociaţia de Sudură din Serbia (SWS)
- Asociaţia de Robotică din România (ARR)
- Asociaţia de Sudură din Bulgaria (BWS)
- Asociaţia de Sudură din Ungaria (MHtE)
- Asociaţia de Sudură din Republica Moldova (ASRM)

Cu asociaţiile şi institutele menţionate, ASR a semnat convenţii de colaborare.

ASR este membru fondator al Asociaţiei de Standardizare din România (ASRO).
Reprezentantul ASR la ASRO este Domnul ing. Petru Ţenchea, membru în Comitetul Director al ASRO.