concurs_sudura

sudura Regulamentul de acordare a premiului concursului "Promovarea sudării bazată pe cunoaștere" download pdf

Cu ocazia desfășurării Conferinţelor ASR „SUDURA”, anual are loc și concursul "Promovarea sudării bazată pe cunoaștere".

ASR lansează concursul “Promovarea sudării bazată pe cunoaștere” pentru anul 2018. La acest concurs pot participa membrii ASR care au depus o activitate meritorie în domeniul sudării, pe baza principiului „De la concepție la utilizare”.

Secțiunile concursului sunt următoarele:

A - Cea mai meritoasă realizare inovativă de implementare în economie;

B - Cea mai documentată lucrare științifică, cu informații de dată recentă;

C - Cel mai documentat și circulat document media (inclusiv video și programe IT);

D - Cea mai eficientă realizare în domeniul asigurării calității.

Se menționează faptul că secțiunea B a concursului se adresează și studenților. Persoanele interesate sunt rugate să se înscrie cu lucrări până la data de 23 februarie 2018 la Secretariatul ASR (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

În anul 2017 la Iași s-au înscris trei lucrări, care au fost clasificate astfel.

Categoria A

Categoria B

În anul 2015 la Arad, a fost înscrisă lucrarea: „Procese de microimbinare a elementelor de circuit electric”, Autor: Dănuț Savu (Universitatea din Craiova).

 

Tineretul_sudeaza   

ASR organizează anual începând cu anul 1996 concursul profesional “Tineretul sudează”. La concurs pot participa tinerii sudori (cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani). Concursul se desfășoară pe patru procedee de sudare manuală cu electrozi înveliți, sudare MAG, sudare WIG și sudare oxiacetilenică. Fazele zonale se organizează de sucursalele ASR. Faza finală, la care participă câștigătorii fazelor zonale, se organizează de sucursala în care are loc Adunarea Generală a ASR în anul respectiv. Tinerii sudori care nu aparțin de o sucursală a ASR, se pot prezenta la concurs la o sucursală apropiată geografic de orașul în care lucrează. Câștigătorii locurilor I, II și III ai concursului primesc o diploma și premii de la sponsorii concursului.
 
Concursul profesional Tineretul Sudează 2017
În data de 6 aprilie 2017 s-a desfășurat Concursul profesional Tineretul Sudează - faza națională 2017 la sediul SC CNUD EFCO ROMANIA SRL, Iași. La concurs s-au prezentat 15 concurenți din 7 sucursale (Arad, Bistrița, Cluj, Galați, Iași, Sibiu și Timișoara).
Câștigătorii pe categorii sunt:
sudura    Procedeu sudare 111-SEM
Locul I: Ștefan Nichifor (ȘANTIER NAVAL DAMEN GALAȚI SA Galați)
Locul II: Florin Țugui (ASTRA RAIL INDUSTRIES SRL Arad)
sudura    Procedeu sudare 135-MAG
Locul I: Dumitru Codrea (TRANSISUD GRUP SRL Cluj Napoca)
Locul II: Ionuț Cristian Cârlijan (COMELF SA Bistrița)
Locul III: Cristi Unciulac (AUTOGRUP SRL Arad)
sudura    Procedeu sudare 141-WIG
Locul I: Paul Iepure (DIRECT LINE SRL Cluj Napoca)
Locul II: Florin Danut Pop (COMELF SA Bistrița)
Locul III: Daniel Podaru (ȘANTIER NAVAL DAMEN GALAȚI SA Galați)

    Premiile pentru faza finala a concursului au fost acordate de:  

Ductilesab

Concursul profesional Tineretul Sudează 2016

În data de 14 aprilie 2016 s-a desfășurat Concursul profesional Tineretul Sudează – faza națională 2016 la sediul SC ENERGOMONTAJ GROUP SA Brașov. La concurs au participat 12 concurenți din 5 filiale ASR: Arad, Bistriţa, Cluj Napoca, Galați și Sibiu. Concursul s-a desfăşurat la 3 procedee de sudare, 111-SEM, 135-MAG şi 141-WIG.

Câștigătorii sunt următorii:

sudura    Procedeu sudare 111-SEM  

 Locul I: Florin ȚUGUI (Astra Rail Industries SRL, Arad)    

Locul II: Stefan NICHIFOR (Santier Naval Damen Galati SA, Galati)

sudura    Procedeu sudare 135-MAG  

Locul I: Narcis Sebastian TANCA (Comelf SA, Bistrita)    

Locul II: Razvan NEDELCU (Astra Rail Industries SRL, Arad)  

 Locul III: Alexandru Olimpiu Veltan (Compa SA, Sibiu)

sudura    Procedeu sudare 141-WIG    

Locul I: Adrian GHEORGHITA (Santier Naval Damen Galati SA, Galati)  

Locul II: Nicolae Andrei PIRTOC (Direct Line SRL, Cluj Napoca)    

Locul III: Danut Florin POP (Comelf SA, Bistrita)

    Premiile pentru faza finala a concursului au fost acordate de:

Ductil Sudometal

Concurs pe SIMULATORUL DE SUDARE 2016 În data de 14 aprilie 2016 s-a desfășurat un concurs pe simulatorul de sudare al ASR. La concurs s-au înscris 11 concurenți. Câștigători au fost: Locul I: Costel HURDUZA și Marius NEAGU Locul II:: Stefan NICHIFOR Locul III: Bogdan MANCIU

    Premiile pentru câștigătorii concursului au fost acordate de:

Ductil Sudometal

Concursul profesional Tineretul Sudează 2015 In ziua de 22.04.2015 s-a desfasurat la sediul firmei SC GROUP CRISAN SRL Arad concursul profesional “Tineretul Sudeaza”, faza nationala. La acest concurs au participat 13 sudori din 5 filiale din tara (Arad, Bistrita, Cluj Napoca, Galati si Timisoara).
  Tineretul_sudeaza

Au fost acordate premii castigatorilor la categoriile: sudura   Procedeu sudare 111-SEM    Locul I: Marcel Decianu (Santier Naval Damen Galati)    Locul II: Florin Tugui (Astra Rail Industries SRL Arad)    Locul III: Petru Beblea (Comelf SA Bistrita) sudura   Procedeu sudare 135-MAG    Locul I: Gugui Andrei (Santier Naval Damen Galati)    Locul II: Dumitru Iuliu Codrea (Transisud Consulting SRL Cluj Napoca)    Locul III: Danut Pop (Comelf SA Bistrita) sudura   Procedeu sudare 141-WIG    Locul I: Gabriel Codreanu (Santier Naval Damen Galati)    Locul II: Nicolae Andrei Pirtoc (Transisud Consulting SRL Cluj Napoca)    Locul III: Gelu Hofnar (Comelf SA Bistrita)

    Premiile pentru faza finala a concursului au fost acordate de: sudura   SC DUCTIL SA Buzau, sudura   SC PARWELD SRL Cluj Napoca sudura   SC SUDOMETAL SRL Cluj Napoca.

 • DSC_9090
 • DSC_9096
 • DSC_9107
 • DSC_9111
 • DSC_9122
 • TS1
 • ts2
 • ts3

 

concurs_sudura


sudura Regulamentul de acordare a premiului concursului "Promovarea sudarii bazata pe cunoastere" download pdf


In paralel cu desfasurarea Conferinţei ASR 2014 ce a avut loc in perioada 09 -11 aprilie la Sibiu, s-a desfasurat si concursul "Promovarea sudarii bazata pe cunoastere".

In cadrul acestui concurs s-a acordat premiul pentru lucrarea: Aproximari si perspective in evaluarea rolului hidrogenului la fisurarea sudurilor. Autor: Prof.dr.ing. Viorel Miclosi

La fel ca in fiecare an se doreste ca si in cadrul evenimentelor ce vor avea loc cu ocazia Conferintei Anuale SUDURA 2015, sa se sustina si concursul Promovarea sudarii bazata pe cunoastere. Pentru inscrieri va rugam sa ne contactaţi la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..51 tineri sudori din 14 tari participante s-au intrecut intr-o atmosfera entuziasta si corecta, fiind sustinuti de un mare numar de suporteri si vizitatori ai Targului „Sudura si taiere” de la Essen 2013.
   Avand in vedere prestatiile foarte bune ale concurentilor juriul format din reprezentanti ai tarilor participante a avut o misiune dificila in stabilirea castigatorilor.

In final, a fost declarata castigatoare echipa Austriei, ai carei componenti au castigat si concursurile individuale la fiecare din cele 4 procedee de sudare (sudare MAG, sudare WIG, sudare cu electrozi inveliti, sudare cu gaz).    Echipa Romaniei, formata din tinerii sudori a avut o comportare meritorie ocupand in final locul 5 din 14 echipe.

essen-sudura Laurentiu Hofnar (SC Comelf SA Bistrita) – sudare cu electrozi inveliti

essen-sudura Danut Pop (SC Comelf SA Bistrita) – sudare MAG

essen-sudura Catalin Slabu (SC Vulcan SA Bucuresti) – sudare WIG.

Medaliile castigatorilor, precum si certificatele europene de participare la concurs au fost inmanate oficial in ziua de 20.09.13 in cadrul Targului international „Sudura si taiere” de la Essen in prezenta unui numar mare de sustinatori si spectatori de catre domnii Dorin Dehelean, presedintele Federatiei Europene de Sudura, EWF si Berthold Koesters, directorul general al Asociatiei Germane de Sudura, DVS .

Felicitari lui Catalin, Danut si Laurentiu, precum si celor care i-au pregatit, in mod special dlor ing. Fanel Rus, Enea Frici si Gavril Glodean de la SC Comelf SA Bistrita!

 • 68281_595539363824732_455688145_n
 • Echipa Austria
 • Echipa Romaniei+Rus Danut[persoana insotitoare]20.09.2013
 • WELDCUP concurenti

Succesul echipei Romaniei la WeldCUP 2015

Cea de-a doua editie a competitiei europene WeldCup s-a desfaşurat in acest an pe 21 octombrie, in Marea Britanie la Cambridge – TWI (The Welding Institute) la care au participat 7 echipe, din care 6, din Europa (Romania, Germania, Austria, Belgia, Ungaria, Marea Britanie) si o echipa invitata speciala din China.

In urma competitiei, locul I a fost ocupat de echipa din Romania, locul al II-lea, Germania şi locul III – Marea Britanie.

Echipa care a reprezentat Romania este formata exclusiv din sudori care lucreaza la Şantierul Naval Damen Galati:

Revista Sudura 3/2015

1. MARIUS DANIEL NEAGU -22 de ani– procedeele 135 si 136
2. STEFANNICHIFOR - 21 de ani – procedeul 111
3. ADRIAN GHEORGHITA - 22 de ani– procedeul 141

Coordonator echipa: ing. EWE/IWE MIHAIEL NANU – , Coordonator Laborator Sudura

Concursul s-a desfasurat pe 4 probe cap la cap (doua pe tevi si doua pe table), 4 procedee de sudare si toate pozitiile de sudare, acestea fiind evaluatein prima faza pentru notarea imbinarilor cap la cap,apoi cu aceste probe sudate separat, concurentii au realizat un ansamblu conform unui desen, cu respectarea cotelor de amplasare, recunoasterea simbolurilor pentru materialele de adaos, pozitii de sudare, procedee de sudare etc. Criteriile de evaluare au fost stabilite foarte clar prin regulamentul de concurs. In afara de aspectul vizual, au contat foarte mult: modul de pregatire a pieselor, dimensiunile impuse pentru calibrul sudurii la imbinarile de colt si suprainaltare sau exces de patrundere la imbinarile cap la cap, deformatiile aparute dupa sudare, lucrul in echipa (la fiecare proba s-au aplicat 2 procedee de sudare – radacina un procedeu si restul straturilor alt procedeu), incadrarea in timpul impus pentru executia probelor. Cei trei tineri au fost instruiti la atelierul Centrului de Formare Profesionala al santierului Naval Damen Galati condus de ing. sudor LuminitaGherghe, iar dupa doua saptamani de instruire intensiva si o planificare detaliata a etapelor de lucru, s-a putut ajunge la aceasta performanta. Un rol determinant in formarea celor trei tineri concurenti in meseria de sudor l-au avut cei doiinstructori Daniel Rarinca si FlorinAngheluta.

 • 10665090_1055146424530688_767848396848760860_n
 • 12109225_1055233787855285_6833568060857823420_n
 • 12115785_1055147227863941_8104193618959876815_n
 • 12140770_916565701765343_4463237264425307032_n
 • 1781874_1054979664547364_1721515427212411143_n
 • Afis WeldCup

Team Romania.

Posted by Weldcup on 21 Octombrie 2015